Vår bryggarfilosofi

Vi älskar riktigt öl.

Vårt eget öl är bryggt på malt, humle, jäst och vatten. Inget annat. Det betyder inga konserveringsmedel, inget tillsatt socker, inga färgämnen, inga tillsatta enzymer eller skumförstärkare och inga aromer.

Vi tar inga genvägar.

De kommersiella kraven har gjort det alltmer lockande för bryggerier att ta genvägar för att spara tid, pengar och resurser. Teknisk och vetenskaplig utveckling har gjort det enklare att ta de genvägarna. Men så gör inte vi. Vår öl är bryggd från grunden. Varje gång.

Vi är stolta över vårt hantverk.

Vi har bryggt öl i Grängesberg sedan 1897. Och hos oss på Spendrups finns inte bara en, utan ett antal utbildade bryggmästare och bryggare, alla med stort kunnande och lång erfarenhet. Kombinerat med en stark passion för ölbryggning betyder det att du kan lita på att våra öl är hantverksmässigt framställda med kärlek. Oavsett storleken på bryggkärlen.

När vi säger eko, då menar vi eko.

För oss är det självklart att 100 procent av ingredienserna i en ekologisk öl ska vara just ekologiska. Såväl malten som humlen och jästen. Att få tag på ekologiska råvaror är inte alltid enkelt, men det är vad vi tror på och står för. Därför tar vi de extra stegen. För att konsumenten väntar sig att ekologisk öl är helt ekologisk. Inte bara till 95 procent, utan hela vägen.

Vi brygger för kommande generationer.

Långsiktighet är också en del av vår filosofi. Vi på Spendrups har bryggt öl sedan 1897 och vill kunna göra fortsätta göra det. Genom långa avtal med lantbrukare bidrar vi till att säkra tillväxten på ekologiska råvaror i Sverige och övriga världen. Tack vare det arbetet har tillgången på svensk ekologisk malt ökat med 300 procent på bara några år. Det du häller i glaset ska vara lika gott för dig som för världen runt omkring.

Kontakt
Chefsbryggmästare
Richard Bengtsson

+46 (0)8-672 77 00 richard.bengtsson@spendrups.se