Mimmis vinnardrink: Sommar på Bryggan

Sveriges Bästa GT 2021 blandas av Mimmi Arvidsson, bartender på Schnitzelplatz Lagerhuset, Göteborg. Här är hennes recept!

”Sommar på bryggan”

Ingredienser:

Is
5 cl Brygga Lilla London Gin
5 cl färskpressad, sötad juice av galiamelon (se nedan)
10 cl Schweppes Tonic & Twist of Lime
Frysta kulor av galiamelon
Citronmeliss
Rosenvatten
Ätbara blommor
Gurkskiva skuren på längden

Gör så här:

Placera en längdskuren gurkskiva längs glasets insida. Addera juice av galiamelon och fyll sedan upp glaset med is. Lägg i tre frysta melonkulor och blad av citronmeliss. Tillsätt gin och toppa upp glaset med Schweppes Tonic & Twist of Lime. Spraya rosenvatten i glasets öppning. Garnera med ätbara blommor och citronmeliss. 

Melonjuice: 

1 Galiamelon
5 dl socker
5 dl vatten

Gör så här:

Dela galiamelonen på mitten. Ena halvan skärs i bitar. Lägg bitarna i en kastrull ihop med lika delar vatten och socker. Koka upp under omrörning till dess att sockret smält och melonen blivit mjuk. Ta från spisen och låt svalna. Låt melonen ligga kvar i sockerlagen över natten. Sila ur melonen ur lagen. Ta fram andra halvan av melonen och mixa den ordentligt i en mixer. Tillsätt melonsockerlag till den mixade melonen motsvarande 10cl melonsockerlag per 1kg melon. Smaka av så du får en fin sötma. Sila ur genom en finmaskig sil och därefter genom en silduk.

Melonkulor:
1 Galiamelon. Gör så här: Gröp ur melonköttet med ett kuljärn så det formas. Frys in över natten.