Williams vinnardrink: Sauvignon GT

Kocken William Prütz från Motala är Sveriges bästa GT-hemmamixare 2021. Här är hans vinnande recept!

”The Sauvignon GT”

Ingredienser:
Is
5 cl Sorgin Yellow Gin
1 cl sockerlag smaksatt med ingefära och vanilj
10 cl Schweppes Tonic & Pink Pepper

Apelsinzest:

Torkad apelsin 

Gör så här: Fyll glaset till hälften med is. Tillsätt gin och sockerlag. Rör försiktigt ett par varv med barsked. Toppa upp med Schweppes Tonic & Pink Pepper. Garnera med en remsa apelsinzest och en torkad apelsinskiva. 

Sockerlag smaksatt med ingefära och vanilj: 

7 gram färsk ingefära
1 dl socker
1 dl vatten
1 vaniljstång 

Gör så här: Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut fröna. Riv skalad färsk ingefära. Värm upp vatten tillsammans med socker så att sockret löser upp sig. Sockerlagen får inte koka. Tillsätt ingefära, vaniljfrön och vaniljstång när temperaturen på sockerlagen är under 75 grader. Låt dra i 1,5 - 2 timmar. Sila av genom en finmaskig sil och häll upp på flaska (vaniljfrön ska komma med).  

Torkad apelsin: 

1 ekologisk apelsin 

Gör så här: Skölj apelsinen och torka torr. Skiva så tunt du kan. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och låt stå i ugnen på cirka 75 grader i 4-5 timmar, eller tills de är helt torkade. Avlägsna från bakplåtspappret innan de svalnar.