Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor friterad grönkål och äpple

Ingredienser

  • 12 skivor tunt skuren julskinka  
  • 1 rödbeta  
  • Ett stort grönkålsblad  
  • Silverlök  
  • 1 rött äpple 
  • Olja  
 

Pickellag 

  • ½ dl ättika 
  • 1 dl socker 
  • ½ dl vatten
  • 10 st nejlikor  

Senapskräm   

  • 1 ägg  
  • 2 msk av din favoritsenap 
  • 5 msk rapsolja 
  • 1 msk vitvinsvinäger 
  • Salt  

Dryck till:
Cono Sur Cabernet Sauvignon 
Melleruds Prima Julöl Eko

3 - Tunnskuren julskinka.jpg

Gör så här

Börja med senapskrämen genom att mixa äggula, senap, vinäger och en nypa salt. Tillsätt sedan lite olja i taget tills den får en krämig konsistens.  

Skiva rödbetan tunt. Koka upp pickellagen med nejlika och lägg ner rödbetsskivorna. Ställ åt sidan och låt svalna i lagen. Dela grönkålsbladet i mindre bitar och stek i olja på hög värme tills det blir frasigt.  

Finhacka löken och blanda med 3 msk olja. Skär äpplet till tunna stavar.  

Servera genom att rulla julskinkan och de picklade rödbetorna, fördela senapskrämen ovanpå och toppa med grönkålen, äpplet och löken.