Gör så här
Mjuk pepparkaka
- Sätt ugnen på 175°c.
- Smörj och bröa en rund eller
avlång brödform.
- Bryn smöret tills det bli gyllenbrunt lägg i kryddorna.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke, rör ner smöret med kryddorna och resten av ingredienserna. Rör om så att allt blandas väl, vispa ej. Häll smeten i formen.
- Baka i mitten av ugnen i ca 40-45min
|
Saffransfärskost
- 250 g färskost
- 0,5 g saffran
- 50 g crème fraiche
- ¾ dl socker
- Saften från 1 apelsin
Värm upp crème fraiche, socker, apelsin och saffran i en kastrull tills det kokar, blanda sedan ned färskosten. Smaka av och tillsätt mer socker och apelsin efter smak.
|
Garnering
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl mandel
- Apelsinzest
Rosta i ugnen på 150°C i ca 10min, låt svalna och grovhacka sedan.
Vid servering
Skär upp kakan i kuber, rippla på rom. Varva kaka med en klick saffransfärskost och toppa med apelsinzest och de rostade nötterna.