Krispig wontontartelett med gravad lax, senapskräm och rostade fänkålsfrön

Ingredienser

  • 1 paket med Wontondeg (går även bra med filodeg). Köpt färdigt i butik.  
  • 50 g gravad lax 
  • 1 msk fänkålsfrön 
  • Olja till fritering 

Senapskräm   

  • 1 ägg  
  • 2 msk av din favoritsenap 
  • 5 msk rapsolja  1 msk vitvinsvinäger 
  • Salt 

Dryck till:
Heritages Blanc Ogier Melleruds Prima Julöl Eko

Gör så här

Börja med senapskrämen genom att mixa äggula, senap, vinäger och en nypa salt. Tillsätt sedan lite olja i taget tills den får en krämig konsistens.  

Rosta fänkålsfrön i en torr stekpanna tills de blir varma och doftar gott.  

Skär wontondegen i 12 stycken 4x4 cm stora rutor och fritera fritös eller kastrull på 180°c i 2 min. Här man kan välja om man vill fritera dem platta eller lägga rutorna i tartelettformar och fritera. Låt svalna.  

Fyll botten av tarteletterna med senapssåsen. Dela laxskivorna i två dela och rulla ihop, ställ sedan en halva i varje tartelett. Toppa med krossade fänkålsfrön.