Jessie Sommarström bjuder på juliga snacks

Årets Kock 2022 har två tips till adventsfikat – håll till godo!

jessies-julsnacks-getostbollar.jpg

Getostbollar med honung och hasselnötter

ca 12 st

200 g chevré utan skal, gärna svensk
50 g philadelphia färskost
1 msk färska plockade timjanblad
1 dl hasselnötter utan skal
2 tsk flytande honung
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Rosta hasselnötterna i ugn på 150° tills gyllene ca 20-25 min.
Hacka hasselnötterna och blanda med timjanbladen, flingsalt och svartpeppar.
Smula getosten och blanda med philadelphia och honung smaka ev
Rulla bollar som du sedan panerar i nötblandningen.

jessies-julsnacks-rawbollar.jpg

Rawboll med blåbär och pepparkaka

ca 20 st

1 dl frysta blåbär
1 dl russin
1 dl solrosfrö
2 dl havregryn
2 msk flytande honung
1 nypa flingsalt
1 dl krossade pepparkakor

Mixa alla ingredienser utom pepparkakorna i en matberedare. Låt stå i kylen ca 10-15 minuter så havren suger åt sig saften från blåbären innan du rullar bollar. Rulla bollarna i krossade pepparkakor.