Årets rätt 2022: Vildsvinsrulle!

Här är Gustav Leonhardts recept på snabbmat med vildsvin

4 portioner.

Vildsvin:

500 gram vildsvinsfärs 
150 gram grädde
1 gul lök
1 ägg
Kryddor: Rökt paprikapulver, spiskummin, kebabkrydda, salt

Gör så här:

Finhacka löken. Blanda färs med övriga ingredienser och smaka upp med kryddorna. Klä på spett och grilla hårt eller stek i stekpanna med mycket smör.

Gulärtsröra:

200 gram Vreta gulärt (eller vanlig gulärta)
50 gram rapsolja
2 matskedar sesampasta
Salt, spiskummin
30 gram kallpressad rapsolja

Gör så här: 

Blötlägg Vreta gulärt (gulärtor) i 24 h, om tiden är knapp kan du ta färdiga blötlagda kikärtor. Koka ärtorna i 15 minuter. Mixa övriga ingredienser med olja och smaka upp.

Saltgurka:

Gör så här:

3 st snacksgurkor
20 gram ättika
40 gram socker
60 gram vatten
6 gram kryddpeppar

Dela gurkan. Koka lag på övriga ingredienser och kyl lagen. häll på gurkan. Låt stå och dra i ca 10 minuter innan du häller bort lagen från gurkan. Gurkan mår bara bra av att stå längre i lagen.

Övrig fyllning:

1 knippe persilja
300 gram rödkål
2 gram salt
50 gram vatten
30 gram äppelcidervinäger
2 färska lagerblad
3 gula lökar

Gör så här:

Plocka persiljan. Lägg in lökar hela med skal i en ugn på 200 grader i 20 min. Skala löken och skiva innanmätet.

Koka salt, vinäger och vatten med lagerblad. Strimla kålen och häll lagen över den. Låt stå och dra till servering då du silar bort lagen och kramar ur kålen.

Aioli:

250 gram rapsolja
1 ägg
3 gram Dijonsenap
5 gram vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
Salt

Gör så här:

Mixa ägg med Dijonsenap, vitlök, vinäger och en nypa salt med stavmixer. Skira ner oljan medan du mixar så du får en tjock och fin konsistens. Smaka upp med salt och vinäger om det behövs. (Aiolin går att köpa färdig om du inte hinner göra din egen.)

Ta tunnbrödet och lägg på gulärtsröra, toppa med rödkål, persilja, gul lök och saltgurka.

Lägg i köttet och rulla ihop. Slå in i ett bakplåtspapper och grilla i mackjärn om du har ett, annars - ät som den är!