Vem gör bästa GT:n 2021?

2021-06-23

Här är finalisterna i Sveriges mesta drinktävling!

I år har Schweppes klassiska tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic återuppstått. Recept från tre entusiastiska hemmamixare och tre professionella bartenders har valts ut av juryn. Nu är det upp till dig att rösta fram vilka som ska knipa den prestigefulla titeln!

Tävlingen går ut på att kora de mest nyskapande och välsmakade varianterna av en Gin och Tonic, och ett vinnande recept kommer att utses i varje tävlingsklass.

Recepten i årets final är utvalda av en jury bestående av David Kringlund, dryckesinspiratör och youtuber, Pelle Tamleht, chefredaktör på Nöjesguiden och den prisade bartendern Josephine Sondlo.

Nytt för i år är att folkets röster avgör vilka recept som ska belönas med titeln ”Sveriges Bästa Gin & Tonic 2021”. På drinkgeneratorn.se/sbgt kan du lägga din röst på favoriten i varje tävlingsklass till och med den 23:e augusti.

Här är årets finalister!

Bartenderklassen:

Curt Ericsson, 33 år från Stockholm. Bartender på Bank Hotel.

”Chilliberry” är en GT vars smaker för tankarna till oförglömliga sommarkvällar. Här möts het chili och söt jordgubbe i en dans med porlande tonic, is och gin.

Mimmi Arvidsson, 23 år från Göteborg. Bartender på Schnitzelplatz Lagerhuset.

”Sommar på bryggan” bjuder på en mix av sval melon, fräsch gurka och aromatisk citronmeliss. Det hela sveps in i en romantisk doft av ros, likt en ljuv sommarbris över glittrande vatten.

Roberto Escobar Rodriguez, 30 år från Solna. Bartender på Stockholm under stjärnorna.

”Coco Azul” är en modig GT som gör sin grej. Med sin havsblå färg och sin distinkta smak av kokos är det nära till hands att minnas en solig dag på stranden.

Hemmamixarklassen:

William Prytz, 26 år från Motala, kock.

”The Sauvignon GT” är en fyllig GT skapad med ginens smakpalett i åtanke. Fräschören i ginens Sauvignon Blanc-destillat balanseras fint av pepprig tonic, ingefära, vanilj och apelsin.

Kajsa Thelander, 32 år från Sundbyberg, bokningskoordinator.

”Ginsburg GT” är en hyllning till alla kvinnors förkämpe och riviga pantertant. Denna GT bjuder på en stor dos personlighet i sin blandning av blommig tonic, syrlig rabarber och Earl-Grey infuserad gin.

Niklas Sandström, 55 år från Malmö, Art director.

”Salty Spruce” är en GT som låter oss upptäcka den oemotståndliga beskan från granskott. Förutom skogens gröna guld bygger den spännande blandningen på rosépeppar, läskande tonic, citron och Himalayasalt.