Prisregn över Night Rider

2022-04-26

Tre guld och ett silver för Heineken och Gröna Lund på årets Gyllene Hjulet-gala

nightrider-band_3340.JPEG

Igår höll branschorganisationen SES (Sponsrings- och Eventsverige) den årliga prisutdelningen ”Gyllene Hjulet” – en tävling för alla verksamma inom event, sponsring och expo. Listan på bidrag som slogs om priserna var lång och konkurrensen hård när branschen samlades för första gången på tre år. Vid kvällens slut stod det klart att Gröna Lunds och Heinekens nya koncept Night Rider var galans stora vinnare med totalt tre guld och ett silver.

– Det här är en fantastisk bekräftelse på en enastående laginsats och det är ett tydligt kvitto på vad vi tillsammans kan åstadkomma när vi väljer att tänka nytt och se möjligheter i ett läge där förutsättningarna var allt annat än enkla. Det känns jättekul att vi har fått visa våra kollegor i branschen att Gröna Lund ligger i framkant vad gäller att skapa upplevelser utöver det vanliga. Nu ser vi fram emot att ta både Night Rider och våra andra upplevelsekoncept till nya höjder, säger Johan Lotsander, chef för Tematiserade Säsonger på Gröna Lund.

Under nio kvällar i augusti och september 2021 kunde besökare över 23 år för första gången uppleva Gröna Lund nattetid på ett helt unikt sätt. Heineken och Gröna Lund lanserade nämligen det unika konceptet NIGHT RIDER, där tivolit förvandlades till Sveriges mest unika klubbmiljö med utökat serveringstillstånd i parken och en åldersgräns på 23 år. Åkattraktioner, spel och barer blandades med ljud, ljus, DJ:s och underhållning som fick natten att vibrera. NIGHT RIDER arrangerades exklusivt för 1 000 personer per tillfälle enligt pandemirestriktionerna.

– Att göra det omöjliga möjligt tillsammans och på rekordkort tid gå från idé till faktiskt utförande, med passion och innovationshöjd, det är vad Night Rider symboliserar för mig. Det här är vad Heineken vill göra mer av och att ha en så fantastisk partner som Gröna Lund att kickstarta den riktningen med är en ynnest och ett rent och skärt nöje, säger Johanna Pihl, produktchef för Heineken på Spendrups.

Så här lydde juryns motivering:

"När Sverige längtade efter att ha kul igen kraftsamlade Gröna Lund och Heineken. Tillsammans gjordes det omöjliga möjligt. Trots restriktioner skapades ett unikt event som fick en ny målgrupp att festa loss på ett nytt sätt och åka allt de orkade efter stängning. Night Rider blev klubbkonceptet maxat med ljud, ljus och underhållning av aldrig tidigare skådat slag. Biljetterna sålde slut, relationen med målgruppen stärktes och alla inblandade fylldes med energi vilket banat väg för en uppföljare."

Gröna Lund och Heineken kammade tillsammans hem följande priser för Night Rider:

Guld – Årets kultur/underhållningssponsring
Guld – Årets B2C
Guld – Årets Sponsring
Silver – Årets Event