Spendrups samarbetar med Odd Island Brewing

2019-08-26

Distributionsavtal för två populära brygder på burk från och med i höst

Bryggarna på Odd Island Brewing.Västkustbaserade Odd Island är bryggeriet som startades av de före detta In Flames-medlemmarna Daniel Svensson och Peter Iwers. Nu börjar vi distribuera två av deras brygder – Hazie Dizzie och Citrauvin – till Spendrups restaurangkunder runt om i landet. 

- Som en del av vårt löfte ”Välkommen in” vill vi erbjuda produkter några utvalda hantverksbryggerier till våra restaurangkunder. Odd Island är ett litet bryggeri med bra och spännande öl, som är ett fint komplement i vår ölportfölj, säger Björn Mannervik, chef för partneröl på marknadsavdelningen.

Sedan tidigare har Spendrups samarbeten med Södra Maltfabriken, Höganäs Bryggeri och Skellefteå bryggeri. 

- Under det senaste decenniet har ju antalet lokala svenska småbryggerier vuxit närmast explosionsartat. Till en början har kvaliteten i regel varit svajig, men många producerar numera bra öl med hög kvalitet som ligger i linje med etablerade bryggeriers kvalitetsnivå, vilket gör att vi kan stå för dem gentemot våra kunder. 

Brygderna då? 

Hazie Dizzie är en New England Style IPA på 6,2 % och med smak av citrus, ananas och stenfrukter.

Citrauvin är en american pale ale, 5,5 % med lagom beska och toner av bland annat passion och grapefrukt. Den säljs även på Systembolaget.