Spendrups på WOW 2019

2019-08-06

Snart är årets upplaga av Way Out West igång. Det här gör Spendrups på plats.

8-​​​10 augusti är det Way Out West i Göteborg. Spendrups är precis som tidigare högst delaktiga i festivalen: 

Pizzabagarna på 800° finns på plats tillsammans med Norrlands Ljus och serverar den cirkulära pizzan Chiara Organic, bakad på återvunna rester från bryggningen av vårt ekologiska öl. Dravet som det kallas består av kornmalt, långa kolhydrater, proteiner, fibrer och mineraler. 

​​Briska bjuder på alkoholfria ciderdrinkarna Sommarflirt, Päronmojito och Körsbärsblom i sin egen bar Alkoholfriheten, centralt på festivalområdet. 

Restaurangen Agrikultur som drivs av Filip Fastén (Årets Kock 2014) kör pop-uprestaurang på festivalplatsen Höjden tillsammans med Melleruds, vars brygder även serveras på Chef’s Market och Wine Garden.

​​Brygder från Brutal Brewing, Pistonhead, Beavertown och Blue Moon kan avnjutas i festivalens Craft Beer Hall. 

Nytt för i år är att festivalen blir klimattransparent. Det innebär att klimatavtrycket för exempelvis mat, dryck, transporter och boende redovisas för att hjälpa besökarna göra mer hållbara val.

I år börjar vi också servera våra drycker i plastglas av återvunnen plast, vilket minskar klimatpåverkan med 50 procent.

- Det här är ett stort steg som vi tar tillsammans med Luger och vår leverantör Duni. Och såklart ett viktigt led i vårt arbete med att arbeta cirkulärt och använda mer återvunnet material. Way Out West blir först ut, men under hösten kommer vi gå över helt och hållet till återvunnen plast i de plastglas som vi levererar till våra kunder, säger hållbarhetschef Anna Lidström.