Spendrups förvärvar Skogsglögg AB

2021-03-31

Spendrups Bryggeri köper varumärket Skogsglögg av Grythyttan Vin AB. Produktionsanläggningen som ingår i förvärvet ligger granne med Spendrups vattenanläggning i Hällefors. Mark på cirka 11 000 kvadratmeter ingår också i köpet.

Spendrups tar över verksamheten den 1 april. Glöggproduktionen startar under våren och de nuvarande ägarna kommer överföra kompetensen till Spendrupsmedarbetare under hela säsongen.

– Det här känns som ett mycket roligt förvärv eftersom det både ger oss ny produktions-förmåga och befäster vår position och närvaro i Hällefors. Även om det är en relativt liten verksamhet med Spendrupsmått mätt så kommer det att ge oss en utvecklingspotential på flera sätt, bland annat genom tillgång till Spendrups kompetens inom varumärkesutveckling och vår infrastruktur, säger Helena Nylén, varuförsörjningsdirektör på Spendrups Bryggeri.

– Vi är glada och stolta över att det blev våra goda grannar som blev ny ägare till Skogsglögg och att produkten stannar kvar i bygden. Spendrups har styrkan och långsiktighet som kommer att betyda mycket för Skogsglöggs framtid, säger Per Fritzell, vd för Grythyttan Vin.

Spendrups och Spendrups dotterbolag Spring Wine & Spirits har länge tittat på möjligheten att gå in i glöggvärlden för att utöka och komplettera sitt vinsortiment till både restaurang och konsument. Skogsglögg, som är en bärbaserad glögg, är den fjärde största glöggen på Systembolaget.