Spendrups får Scandics Hållbarhetspris 2022

2022-08-31

Ett strategiskt hållbarhetsarbete i framkant som inspirerar andra – det resulterade i vinst för Spendrups när hotellkedjan Scandic delade ut 2022 års Hållbarhetspris under sin ledarkonferens i Stockholm i början av veckan.

Från vänster: Martin Löfgren, Henrik Nyberg och Anna Lidström

Drygt 600 ledare inom Scandic Sverige deltog när hotellkedjan höll ledarkonferens och leverantörsmässa på Scandic Infra City norr om Stockholm. Hållbarhetspriset har delats ut sedan 2018 med två års uppehåll under pandemin och igår var det dags igen. Prisutdelningen skedde under festliga former på kvällen och vinnare blev alltså Spendrups Bryggeri. 

– Det är en ära att få detta pris, inte minst eftersom vi vet att Scandic ställer höga krav på hållbarhet hos sina leverantörer och att de övriga nominerade ligger i framkant. Att få den här utmärkelsen sporrar oss att bli ännu bättre, säger Spendrups hållbarhetschef Anna Lidström.

Priset delades ut av Martin Löfgren, inköpsdirektör på Scandic Hotels group. Nominerade till årets pris var också Löfbergs och Orkla Foods Sverige.

– Vi på Scandic har sedan 1993 drivit hållbarhetsfrågorna i besöksnäringen. Det innebär att vi inte bara ställer höga krav på oss själva, utan även på våra leverantörer. Spendrups har under många år drivit ett hållbarhetsarbete som ligger i framkant och på ett tydligt och mätbart sätt stöttat våra hållbarhetsmål, säger Martin Löfgren.

Motiveringen löd:

Den vinnande leverantören …

… har under många år arbetat målmedvetet och ambitiöst med sitt hållbarhetsarbete.

… har ett strategiskt hållbarhetsarbete som sträcker sig över produkternas hela livscykel, från odling av råvaror, transporter, produktion, förpackning och till förtäring.

… har under många år drivit ett hållbarhetsarbete som ligger i framkant och som inspirerar konkurrenterna till förändring.

… hjälper oss som kund att göra hållbara val och stöder på ett tydligt och mätbart sätt Scandics hållbarhetsmål.

För den vinnande leverantören handlar hållbarhet om att brygga för framtida generationer.

För mer information, kontakta:

Rose-Marie Hertzman, presschef Spendrups: rose-marie.hertzman@spendrups.se, 070-895 25 67

Anna Lidström, hållbarhetschef Spendrups: anna.lidstrom@spendrups.se, 070-182 78 73