Solen tittar fram och Loka lanserar en Solig Citrus

2019-02-25

Nu lanserar Loka en Solig Citrus som kombinerar en frisk och fräsch citrusmix med en solmogen fruktig twist och som passar såväl till mat som till törstsläckare on-the-go. Loka Solig Citrus finns i servicehandeln från vecka 9 och i dagligvaruhandeln från vecka 15.

loka-solig-citrus-miljo.jpg

Under många år har citron- och citrussmaker varit de populäraste smakerna inom vatten. Tre av tio är smaksatta med citron. Loka utökar nu sin smakgarderob med Solig Citrus:

- Vi har utvecklat en modern frisk smak som är inspirerad av solmogna citrusfrukter. Det är en mix där lime fräschar upp och smaken av mandarin, apelsin och solmogen citron gör den lättdrucken. Citron- och citrussmaker är traditionella friska och fräscha smaker som passar till mat men också att dricka rätt och slätt som en törstsläckare, säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef för alkoholfria drycker.

Smaksatt kolsyrat vatten på flaska ökar stadigt. Undersökningar visar att den främsta anledningen är att konsumenterna väljer bort den söta läsken för att få en frisk och fräsch törstsläckare utan kalorier eller sötningsmedel. Det är lika många män som kvinnor som dricker kolsyrat vatten och i alla åldrar.

Loka Solig Citrus finns i servicehandeln från vecka 9 och i dagligvaruhandeln från vecka 15. I dagligvaruhandeln kommer Loka Solig Citrus att finnas som 50 cl (ca 10 kr), 150 cl (ca 11 kr) samt multipack 12×33 cl (ca 42 kr). I servicehandeln lanseras den på 50 cl (ca 20 kr) och 150 cl (ca 25 kr). Samtliga förpackningar är petflaskor. Loka Solig Citrus lanseras även för restauranger och caféer i en 33 cl RG-flaska.

 

OM LOKA

Loka, som är marknadsledare på smaksatt vatten, kommer från hälsokällan i Bergslagen. Människor har vallfärdat till hälsokällan i flera århundraden för att dricka av det mytomspunna vattnet. Innan vattnet tappas på flaska, kolsyras det lätt, salter tillsätts för att uppnå ett önskat mineralinnehåll och naturliga aromer tillsätts för att ge den goda smaken. Loka innehåller varken socker, sötningsmedel eller kalorier.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Anna-Stina Hallberg, marknadschef Spendrups

070 202 92 17 anna-stina.hallberg@spendrups.se