Hönan och ägget

2021-05-31

Så kan Norrlands Guld göra svensk hockey mer jämställd

Norrlands Guld Alkoholfri stöttar svensk hockey.

Norrlands Guld Alkoholfri står idag som stolt sponsor av SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan – tre av de största hockeyligorna i Sverige. Så har det inte alltid varit.

– När vi började samarbeta med den svenska elithockeyn 2015 så fanns inte SDHL i sin nuvarande form, förklarar produktchefen Charlotte Liljewall.

Så 2019, när ett nytt avtal skulle förhandlas fram, var det dags att backa bandet.

– Vi pratade mycket om vilket högre syfte samarbetet fyller för både oss och svensk hockey. Norrlands Guld har gemenskap som en grundläggande drivkraft och samtalen landade i att det är mycket större för oss att jobba med svensk hockey som helhet än att punktmarkera SHL som liga.

Inkludering och lika rättigheter är också en viktig del av Spendrups övergripande hållbarhetsarbete. Alla produktchefer har i uppdrag att lyfta in det i respektive varumärkesplan så att det finns konkreta mål och aktiviteter för att nå målen.

– Publikmässigt är ju herrhockeyn fortfarande störst. Det innebär att vi tjänar mest pengar där i dagsläget. Men om vi menar allvar med arbetet för att det ska bli mer jämlikt så behöver vi titta längre fram. Kanske krävs det att vi som företag går in och stöttar idag för att damhockeyn ska kunna blomstra om tio år och då dessutom kan driva mer försäljning på arenorna. Det blir hönan och ägget, men jag tycker det känns bra att vi som företag tar ett ansvar.

Diversity Month sätter ljuset på mångfald och inkludering

Under maj har vi på Spendrups på olika sätt uppmärksammat arbetet med inkludering, mångfald och allas lika rättigheter tillsammans med EU och Diversity Charter. Läs mer här.