Portvinslagrad julmust från Nygårda till årets julbord

2019-11-01

Idag släpps 2019 års upplaga av den fatlagrade julmusten från Nygårda på Systembolaget.

Nygårda Portvinslagrad resp. Bourbonlagrad julmust på 75cl-flaskor.Från och med fredag den 1 november finns årets mustnyhet - Nygårda Portvinslagrad Julmust i 75-centilitersflaska - på Systembolaget landet över. Portvinsmusten säljs exklusivt på Systembolaget och i begränsad upplaga. Den får sällskap i hyllan av Nygårda julmust lagrad på bourbonfat som finns tillgänglig under samma period.

– Portvin har en tydlig karaktär i smak som gifter sig med mustens sötma. Årets lagrade must passar utmärkt till ostbrickan, särskilt lite smakrikare ostar då musten har en fin fruktsötma och kraftigare smak, säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef för alkoholfritt på Spendrups.

Goda drycker är av stor betydelse för julfirandet. Och svenskarna värnar om julmustens speciella karaktär samtidigt som de är öppna för nya smakupplevelser. Den limiterade musten från Nygårda lanserades för första gången år 2011 och har varit en säljsuccé varje år – från Vintage Oak, det vill säga lagrad på ekfat, via rom och cognac till calvados och bourbon.

– Intresset för alkoholfria drycker ökar ständigt. Den lagrade musten är ett ”julmåste” för den vuxna smaken och ett perfekt alternativ för den som söker en alkoholfri dryck till julminglet och julbordet i jul, säger Anna-Stina Hallberg.

Nygårda utbvald Julmust samlingsbox 8x33 cl

Samlingsutgåva en nyhet för i år

I år finns dessutom möjligheten att få en samlingsbox med fyra av de tidigare årgångarna direkt hem till din dörr. Två flaskor av respektive Ekfat, Calvadosfat, Romfat och Cognacsfat finns i utgåvan, sammanlagt 8 x 33 cl-flaskor. Alla mustar är lagrade i sex månader, vilket ger unika smaker och karaktärer för respektive must.

Utgåvan är ett trevligt sätt att samlas runt bordet där hemma för att pröva vilken must som är din favorit. Samtliga sorter är alkoholfria. Mixboxen säljs exklusivt på mathem.se.

Nytt för i år är att även calvadosfatslagrad Nygårda julmust på 33cl-flaska finns till försäljning i dagligvaruhandeln och på restaurang, precis som den rom- respektive ekfatslagrade musten. Priset i dagligvaruhandeln är cirka 9,90 kr. Här finns också som alltid vår traditionella Nygårda Julmust.