Pistonhead fyller tio!

2021-03-25

Firar med jubileumsbrygd och presentkalas

I år är det ett decennium sedan den första Pistonheadburken kom ut på hyllorna.  För att uppmärksamma detta lanserades precis ett nytt jubileumsöl i sortimentet med det passande namnet X-Edition. Bryggmästare är nu som då Richard Bengtsson. 

 – Pistonhead var ett av de första moderna lagerölen på den svenska marknaden. Det som utmärker just en modern lager är att den är torrhumlad, vilket innebär att man infuserar ölet i lagertank med humle, oftast amerikansk. Det ger en humlearomatisk ton som varierar beroende på vilken eller vilka sorter som används. För Pistonhead använder vi humlesorter från den ”nya världen”, oftast odlad i till exempel USA eller Australien. 

Precis som resten av Pistonheads brygder är X-Edition en ljus, kraftfull och välhumlad lager. Denna gång har två amerikanska humlesorter och en brittisk använts, vilket ger brygden en härlig touch av tropisk frukt med en välbalanserad beska.

Sofia Andersson, produktchef, är mycket nöjd med resultatet: 

 – Pistonhead ska vara lättdrucket men smakrikt, och X-Edition håller ihop serien på ett snyggt sätt, både i ölstil och pinstripe-design. Trots liknande brygdprofil ser vi att folk hittar sina favoriter i sortimentet, och det här är något extra. En riktig firaröl! 

Stöttar normbrytande kultur 

Under 2015 startades Pistonhead Foundation, stiftelsen som stöttar och uppmärksammar unga artister, konstnärer, arrangörer och kreatörer inom samtida kultur. Konceptet Made By:, tillsammans med Luger, hade premiär 2018 och har sedan dess genomförs runt om i Sverige med gästspel från bland annat Deportees och Les Big Byrd.   

De senaste åren har Pistonhead Foundation stöttat och sponsrat ett hundratal evenemang, artister och konstnärer som gör skillnad – nu senast den digitala festivalen Låt Live Leva som startades mars 2020 med syftet att belysa värdet av en levande svensk musikscen – och mer är på gång. 

Presentregn i sociala medier 

För att fira tioårsjubileet och den nya lanseringen bjuder Pistonhead sina fans på ett presentkalas i sociala medier för att ytterligare värna om en levande musikscen här på hemmaplan. Pistonhead Foundations Instagram-konto kommer att fyllas med födelsedagspresenter som tävlas ut till följarna. Priserna består av musikrelaterade produkter som gitarrer, skivspelare och annat som behövs för att utveckla sin musikaliska ådra. 

– Pistonhead är unikt i sin attityd och konsumenternas lojalitet till ölen. Vi har till exempel stött på både en och annan dödskalletatuering under våra evenemang och nu är det dags att ge tillbaka lite kärlek. Dessutom är det roligare att ge än att få presenter, avslutar Sofia.