Påskdrycker med grillat!

2021-03-30

Det blir en annorlunda påsk även i år, men äta och dricka gott kan man ju göra ändå! Här är våra bästa tips.

Våra klassiska påsköl Mariestads Påskbrygd – med sin alkoholfria kompis som finns både på Systembolaget och i dagligvaruhandeln – funkar till det mesta på påskbordet. Även Wisby Påsk passar bra till både gravad lax och påsklammet. 

Sedan har vi den eviga frågan. ÄR påskmust och julmust egentligen samma sak? Philip Gilchrist, produktchef för alkoholfritt och egna varumärken på Spendrups, fick äran att reda ut detta i premiäravsnittet av Livsmedelsföretagens nya YouTube-serie Halloj Kylskåpet. Se videon här.

Philip Gilchrist på Spendrups, programledaren Edvin Törnblom och Julia Gustafsson på Löfbergs.På bilden: Philip Gilchrist, programledaren Edvin Törnblom och Julia Gustafsson på Löfbergs.

För oss andra kanske det räcker med att dricka musten. Och har du inte testat Nygårda påskmust lagrad på ekfat så är det dags i år! Klassikerna Nygårda Påskmust original och light hittar du också i dagligvaruhandeln. ​​​​​​​

Marinerat och glaserat

Många kanske väljer att umgås utomhus i påsk. Varför inte dra fram grillen? Här är två tips på rätter där marinaden får smak av dryck – och en tredje om du föredrar inomhus-matlagning. Se recepten här!

Men vinet då?

Självklart kan du dricka vin även till påskmaten! Våra vänner på Spring Wine & Spirits har tagit fram fyra tips och förklarar dessutom hur du kan tänka för att matcha de svårmatchade äggen till dryck. Se tipsen här!