OMAKA flyttar in

2019-11-07

De första provbrygderna är klara och bygget pågår för fullt. Efter flera års planering är det snart dags för OMAKA att slå upp dörrarna.

Hedda Spendrup

På Uggelviksgatan 2 i centrala Stockholm råder just nu febril aktivitet. Bryggverket är på plats och restaurangen börjar ta form. Under våren 2020 öppnar OMAKA här på A House, med Hedda Spendrup i spetsen. Målet är att utmana synen på begreppet öl – och töja på gränserna för vad ett bryggeri kan vara och göra.

– Vi är ett innovationsbryggeri som speglar nästa generation Spendrup. Jag vill bredda synen på vad en öl kan vara, hur den kan smaka och när man ska dricka den. Vi vill nå både ölälskarna och de som inte tror att öl är något för dem. Min ambition är att OMAKA ska bli ett val för människor som gillar mat, dryck och spännande smaker överlag, säger Hedda.

OMAKA ska alltså bli mer än ett bryggeri som producerar öl. I lokalen ryms också en restaurang och dessutom finns plats för utställningar och evenemang.

– Under våren har vi haft olika happenings, till exempel en pop-up-vernissage med ett konstnärskollektiv, i vårt temporära OMAKA-kontor på Regeringsgatan. Sådant kommer vi ha även i den permanenta lokalen i A House. Vi ser fram emot att få välkomna alla om ett par månader! 

Mer om OMAKA

- Drivs som ett dotterbolag till Spendrups Bryggeri.

- Hedda Spendrup är ansvarig bryggare. Brodern Axel står bakom Omakas visuella uttryck. 

- Öppnar i februari 2020 på Uggelviksgatan 2 (A House).

Hedda Spendrup öppnar bryggeri: "Öl ska vara enkelt och roligt" (DN)

Omaka är redo för lansering (Nöjesguiden)