Ny styrelse i Årets Kock AB

2021-06-01

Spendrups kommunikationsdirektör Mårten Lyth går in som ordförande – majoriteten i nya styrelsen är kvinnor

Bild från Årets Kock-finalen 2020. Foto: Samuel Unéus
Bild från Årets Kock-finalen 2020. Foto: Samuel Unéus

Årets Kock AB:s huvudsakliga verksamhet är att driva tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning. Nu tillsätts en ny styrelse för att fortsätta utveckla verksamheten och att driva svensk gastronomi framåt. Ny ordförande blir Mårten Lyth, kommunikationsdirektör för Spendrups Bryggeri.

– Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling men också en plattform för att utveckla och driva svensk gastronomi och branschen framåt. Vi har satt som princip inom Årets Kock att rotera ansvarsposter och roller för att skapa dynamik och behålla drivet i verksamheten. Förnyelse av styrelse och rotation i ordförandeskap är viktiga delar i det arbetet. Inger Myresten har framgångsrikt lett styrelsearbetet hittills och jag ser fram emot att arbeta vidare med styrelsen och organisationen på vår resa: att leda svensk gastronomi in i framtiden, säger Mårten Lyth.

Nya styrelseledamöter är Peter J Skogström, Årets Kock 2006 och Mat & Vin Slottsparken i Malmö, Anna Månsson, Senior Director and Head of Foodservice Arla, och Kristina Askstedt, försäljningsdirektör & CDO Spendrups.

Här är alla styrelsemedlemmar i Årets Kock AB:

Mårten Lyth – Kommunikationsdirektör, Spendrups (Ordförande)

Kristina Askstedt – Försäljningsdirektör och Chief Digital Officer, Spendrups

Inger Myresten – Head of Marketing Foodservice, Arla

Anna Månsson – Senior Director and Head of Foodservice, Arla

Karl Ljung – Årets Kock 1999, Spesso och L’Aventura

Malin Söderström – Restaurang Moderna Muséet och The Fishery

Peter J Skogström – Årets Kock 2006, Mat & Vin Slottsparken och Smarta Kök