Nu lanserar vi 2019 års hållbarhetsredovisning

2020-05-04

Spendrups hållbarhetschef Anna Lidström berättar om flera stora framsteg under förra året.

Anna Lidström

– I oktober blev vårt bryggeri i Grängesberg fossilfritt i sin energiförsörjning och våra egna transporter kör på en hög andel fossilfritt bränsle, 90 procent under 2019. Det är fint att se hur arbetet går framåt och att vi tar viktiga kliv för att närma oss vårt mål om att vara fossilfria i produktion och transporter till 2025, säger Anna Lidström.

Ett annat viktigt fokusområde för Spendrups är att bidra till en hållbar dryckeskultur. Där är ett brett utbud av ekologiska, alkoholfria och sockerfria produkter en central del. Vårt sortiment i dessa kategorier har vuxit under 2019, och vi är även stolta över att vara det bryggeri i världen som brygger mest ekologisk öl med 100 procent ekologiska ingredienser. Läs mer här!

Cirkulär och smart resursanvändning är viktigt för alla branscher, men kanske speciellt för vår. Att få fram förpackningar med mindre klimatavtryck är en nyckelfråga. Det händer mycket spännande på området och vi arbetar ständigt med att öka andelen återvunnet material i våra förpackningar. Läs mer om det arbetet här.

Tillsammans med andra aktörer har Spendrups satt tuffa mål för hållbarhet i branschen - exempelvis i Dryckesbranschens klimatinitiativ, Livsmedelsföretagens Hållbarhetsmanifest samt DLF:s Transportinitiativ och Plastinitiativ. Spendrups är också medlem i den branschöverskridande organisationen Circular Sweden, som driver utvecklingen av cirkulära materialflöden framåt.

Samverkan med andra har varit centralt för Spendrups framgång och Anna Lidström menar att det kommer bli allt viktigare inom hållbarhet framöver. ​​​​​​​

– Jag är glad för det enorma engagemang som finns bland våra medarbetare för hållbarhetsfrågorna, men även bland våra kunder, partners och leverantörer och i branschen. Här finns goda möjligheter för att göra skillnad.

Mer information: 

Här hittar du vår hållbarhetsredovisning för 2019.

Årets redovisning blir den elfte i ordningen. Hållbarhetsarbetet har pågått i många år, och för oss som familjeföretag är generationsperspektivet också en viktig del i hur företaget ska drivas framåt. 

Läs mer om hur vi ser på ansvarsfullt företagande