A Ship Full of IPA i burkformat

2020-02-09

Brutal Brewing utökar produktportföljen

A Ship Full of IPA från Brutal Brewing har seglat in på Systembolagets beställningssortiment i ny kostym. Från och med 3 februari finns den populära IPA:n även på burk.

- Burktrenden har kommit igång i Sverige, och det är även den ultimata förpackningen för öl. Den skyddar brygden bäst från UV-ljus samt är lättare att transportera och bära hem. För att utlägget ska bli mindre för konsument har vi packat den i ett mindre 12-pack där vår fina design tar för sig väldigt bra. Vi älskar våra burkar i dagligvaruhandeln och har sett en stor efterfrågan och får ofta mail från kunder som frågar när shipfullburken ska komma, säger Sofia Andersson, produktchef för Brutal Brewing.

​​​​​​​Burkvarianten (33 cl) är ett komplement till flaskan som fortfarande ingår i ordinarie sortiment. 

Mer om A Ship Full of IPA

A Ship Full of IPA (5,8 %) är en maltig Indian Pale Ale med kraftig markerad humlebeska och angenäm humlearom med inslag av grape, melon och citrus. Skeppet på etiketten är en referens till legenden bakom ölstilens härkomst.

I sortimentet finns även en alkoholfri variant som nominerades till Årets Dagligvara 2019 tillsammans med Anamma Formbar Färs från Orkla Foods och Pepsi Max Lime från PepsiCo och Carlsberg Sverige.