Mimmi och William gör Sveriges bästa GT's

2021-08-25

Schweppes numera klassiska tävling avgjord - både fruktigt, somrigt och pepprigt i vinnarnas drinkar

I år avnjuter vi allra helst Gin & Tonics smaksatta med vanilj, ingefära och apelsin respektive galiamelon, gurka och citronmeliss, i alla fall om man ser till resultatet i Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic. Utmaningen handlar om att skapa nya GT-recept som trots kreativ höjd i smak och garnityr fortfarande är trogna originalet. Årets upplaga av tävlingen avgjordes genom omröstning på drinkgeneratorn.se. 

Vinnare i bartenderklassen blev Mimmi Arvidsson, bartender på Schnitzelplatz Lagerhuset i Göteborg. Hennes GT kammade hem hela 60 procent av folkets röster i klassen för bartenders. GT:n ”Sommar på Bryggan” bjuder på en mix av söt melon, sval gurka och aromatisk citronmeliss. Det hela sveps in i en doft av ros.

Mimmi berättar att hon inspirerades av sommaren: 

– Jag ville att min GT skulle förmedla känslan av en perfekt sommarkväll i Göteborg. Doften av sommar fann jag i rosvatten. Melonen följde upp rosen fint och gurkan gav en härlig svalka. Jag började jobba i baren för bara ett år sedan och här står jag nu med titeln Sveriges Bästa Gin & Tonic, det känns helt otroligt!

Vinnare bland hemmamixarna blev kocken William Prütz från Motala. Hans GT kammade hem 39 procent av folkets röster bland de tävlande bidragen i klassen. ”Sauvignon GT” är en fyllig GT i vilken ginen balanseras av pepprig tonic, ingefära, vanilj och apelsin.  

– Jag är rätt nyfiken och provar gärna nya smaker. Efter ett tips från en arbetskamrat kom jag över en flaska gin baserad på ett Sauvignon Blanc-vin, vilket inte hör till vanligheterna. Den hade lagrats på franska ekfat i sex månader och fått smak av enbär, ingefära, peppar, vanilj och apelsinskal. Den inspirerade mig i skapandet av mitt recept. Det känns häftigt och hedrande att så många röstat på mig. Jag är jätteglad, säger han. 

Sugen på att testa själv?

Här hittar du vinnarrecepten!