Ny smak från Loka

2022-01-24

Loka Mango lime piggar upp i vintermörkret

Ny smak från Loka - Mango Lime.jpg

I 40 år har Loka lanserat kolsyrat vatten från Bergslagen med olika smaker. Mer än 50 smaker har det blivit under dessa år. Nu lanserar Spendrups Loka Mango lime, en smak helt i tiden. En blommig och fruktig smak av mango med ett friskt inslag av lime, precis det vi behöver i vintermörkret. Loka Mango lime finns i servicehandeln från vecka 1 och i dagligvaruhandeln och restauranger från vecka 3.

Mango brukar kallas frukternas konung. Den har en kraftfull smak och är både syrlig och söt med en viss kryddighet. Det är en populär ingrediens som fungerar mycket bra i såväl mat som drinkar och nu tillsammans med det kolsyrade Lokavattnet.  

- Loka Mango lime är en exotisk läckerhet med en intensiv söt och samtidigt frisk fruktighet. En tvist av lime balanserar den tropiska smaken med en fin syra och aromatisk smak. Den passar utmärkt till mat, on the go eller när du bara är törstig, säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef för alkoholfria drycker på Spendrups.       

Loka är marknadsledare på vatten och är särskilt starka på smaksatt kolsyrat vatten. Vattenmarknaden i Sverige har återhämtat sig efter pandemin och visar på en stark tillväxt med dryga sex procent (A.C. Nielsen). Tillväxten drivs av att konsumenterna väljer bort den söta läsken för att få en frisk och fräsch törstsläckare utan kalorier eller sötningsmedel och att det framför allt är smaksatt kolsyrat vatten som efterfrågas. Mer är 70 procent av allt kolsyrat vatten som säljs i Sverige är smaksatt vatten, (A.C. Nielsen).  Det är lika många män som kvinnor som dricker kolsyrat vatten och i alla åldrar.   

Loka Mango lime lanseras vecka 1 i servicehandeln på 50 cl PET och från vecka 3 i dagligvaruhandeln och på restauranger på 50 cl PET, 150 cl PET och 12 x 33 PET multipack.  

Cirkapris i dagligvaruhandel för 50 cl PET är 10:70 kr, 150 cl PET 11:00 kr och för 12x33 cl PET 41:35 kr. Cirkapris i servicehandeln för 50 cl PET är 21:45 kr.