Loka inspireras av svenska fruktträdgårdar

2020-01-02

Nu lanserar Loka årets nyhet: Rött Äpple Päron. Inspirationen kommer från svenska fruktträdgårdar.

Loka Rött Äpple PäronLoka har tagit fram en uppfriskande smak som är inspirerad av svenska fruktträdgårdar. Balansen mellan våra två mest älskade svenska frukter skapar en ny klassiker som fungerar lika väl som törstsläckare on-the-go som till maten.

– Lokas nya smak är balanserad, frisk och fräsch med både syrliga och fruktiga äppeltoner avrundade med den krispiga och söta päronsmaken, säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef för alkoholfria drycker.

Kolsyrat vatten på flaska ökar, framför allt smaksatt kolsyrat vatten. Undersökningar visar att den främsta anledningen är att konsumenterna väljer bort den söta läsken för att få en frisk och fräsch törstsläckare utan kalorier eller sötningsmedel. Det är lika många män som kvinnor som dricker kolsyrat vatten och i alla åldrar.

Loka Rött Äpple Päron finns i servicehandeln från vecka 2 och i dagligvaruhandeln från vecka 4. I dagligvaruhandeln kommer Loka Rött Äpple Päron att finnas som 50 cl PET (ca 10 kr), 150 cl PET (ca 11 kr) samt multipack 12×33 cl PET (ca 42 kr). I servicehandeln lanseras den på 50 cl PET (ca 20 kr).


Loka, som är marknadsledare på smaksatt vatten, har sitt ursprung i hälsokällan med samma namn i Bergslagen. Hit har människor har vallfärdat i flera århundraden för att dricka av det mytomspunna vattnet. Innan vattnet tappas på flaska, kolsyras det lätt, salter tillsätts för att uppnå ett önskat mineralinnehåll och naturliga aromer tillsätts för att ge den goda smaken. Loka innehåller varken socker, sötningsmedel eller kalorier.