Långsiktighet i fokus när Spendrups förstärker sin styrelse

2023-09-13

Spendrups Bryggeris styrelse har rekryterat två nya ledamöter, Pia Anderberg och Lotta Lyrå, som tillträder i oktober.

imageq9x6.pngLotta Lyrå och Pia Anderberg.

Båda två kommer med gedigen kompetens och erfarenhet från affärsutveckling, strategisk planering och familjeföretag vilket styrelseordförande Otto Drakenberg ser som mycket värdefullt för styrelsearbetet. 

– Jag är väldigt glad över att få in två så starka och kompetenta profiler i styrelsen. Som svenskt familjeföretag med över 100 år på nacken arbetar Spendrups ständigt med en lång horisont. Och just den strategiska planeringen och förståelsen för långsiktig utveckling är något jag vet att både Lotta Lyrå och Pia Anderberg kommer in med, säger Otto Drakenberg.  

Lotta Lyrå har arbetat med strategi- och affärsutveckling inom IKEA-koncernen under många år och har även varit vd för Clas Ohlson. Sedan 2020 är hon vd för skogskoncernen Södra.  

– Jag är jätteglad över förtroendet att få vara med i Spendrups styrelse. Företagets historia, kultur och marknadsposition ger spännande möjligheter framåt. Jag ser mycket fram emot att få bidra på vägen vidare, säger Lotta Lyrå.  

Pia Anderberg har en bakgrund som entreprenör och innovationsutvecklare inom både Wallenbergsfären och Axel Johnson-koncernen. Idag sitter Pia Anderberg i flertalet styrelser och tar nu klivet in i Spendrupsfamiljen.     

– Spendrups är ett varumärke de allra flesta har en relation till. Så även jag. Jag har följt Spendrups i många år och är imponerad över den innovationskraft och stolthet som finns i bolaget. Ett familjeföretag med stark entreprenörsanda, långsiktig ambition och stort mod. Jag är hedrad över att få ansluta till styrelsen i Spendrup och ser fram emot att få addera värde i bolagets fortsatta resa, säger Pia Anderberg. 

Fredrik Spendrup, vd för Spendrups Bryggeri, ser fram emot att välkomna de två nya ledamöterna in. 

– För mig är det viktigt att jobba med en styrelse som är driven, vass och engagerad, och som förstår de specifika förutsättningar och utmaningar som ett svenskt familjeföretag i dryckesbranschen har. En styrelse som kan utmana oss i verksamheten och hjälpa till att höja våra ambitioner och vår blick. Jag är övertygad om att Lotta Lyrå och Pia Anderberg kommer att bidra till allt detta och ser fram emot att få arbeta tillsammans med dem, säger Fredrik Spendrup.  

Styrelseledamot Cecilia Marlow har avböjt omval och styrelsen består från oktober av Otto Drakenberg, ordförande, Pia Anderberg, Lotta Lyrå, Kristian Sildeby, Per Sjödell, Anna Spendrup, Sara Spendrup, Fredrik Clasén, arbetstagarrepresentant & Cecilia Jansson, arbetstagarrepresentant.  

Suppleanter är: Axel Hammarskiöld Spendrup; Oscar Spendrup; Nicklas Glimstad Gozzi, arbetstagarrepresentant och Frank Janetzky, arbetstagarrepresentant.