KrogResor – gröna(st) på marknaden

2019-10-14

Populära utbildningskonceptet KrogVis har fått ett syskon som tar våra avtalskunder ut i världen

KrogResor tar Spendrups avtalskunder ut i världen.

Spendrups koncept KrogVis, som erbjuder skräddarsydda utbildningar för våra restaurangkunder, har gjort succé sedan starten för drygt två år sedan. Nu tar vi steget ut i världen med KrogResor.

- Genom att arrangera studieresor till bryggerier och vingårdar som Spendrups och Spring Wine & Spirits samarbetar med runt om i världen, kan vi erbjuda våra restaurangkunder ett mervärde. Vi på KrogResor bokar allt från flyg och hotell till restaurangbesök och utflykter, självklart i nära samråd med kunden som beställt resan. Tack vare våra goda relationer med samarbetspartners världen över kan vi erbjuda resor som de inte hittar någon annanstans, förklarar Suzanne Denize, affärsutvecklare.

Klimatreducerade flygresor

Agendan för varje resa sätts utifrån vad som är relevant för beställaren – till exempel inspiration i form av besök hos vin- och cavaproducenter, mikrobryggerier och humleodlare.

- Vi tar ett helhetsansvar för kunden, inte bara när det gäller resans program och syfte utan också rent praktiskt i form av en reseförsäkring för resenärerna. Dessutom samarbetar vi med Fly Green Fund för att minska flygresornas påverkan på klimatet. Det är en organisation som dels stöttar olika projekt för utveckling av biobränsle till flyget, men också hjälper företag att investera i biobränsle som de sedan ser till köps upp och tankas i flygplan runt om i världen. På så sätt bidrar vi till att fler flygplan drivs på biobränsle, som bland annat tillverkas av återvunnen matolja från just restauranger.

KrogResor har sedan starten i april skickat ut resenärer till bland annat Barcelona, Toscana och Provence, och flera är på väg ut i världen nu under hösten.

- Det här är bara början! Vi ser fram emot att välkomna ännu fler av våra avtalskunder till destinationerna vi har och utveckla konceptet vidare, avslutar Suzanne.

Läs mer

KrogResor tar dig som är avtalskund hos Spendrups ut i världen.

Fly Green Fund är en icke vinstdrivande ekonomisk förening som ger företag och privatpersoner möjlighet att reducera sitt klimatavtryck vid flygresor.