De Vet Du blir nya Loka Heroes-ambassadörer

2017-11-20

Med hjälp av musik- och humorgruppen De Vet Du:s genomslagskraft och baskethjärtan vill Loka Heroes nå ut till ännu fler baskethjältar i Sverige.

Genom projektet Loka Heroes söker Loka och Svenska Basketbollförbundet människor som vill göra skillnad i samhället med hjälp av basket. Loka Heroes stöttar och skapar resurser för att eldsjälar ska ha större möjlighet att driva sina projekt.

Med på resan sedan starten 2016 är ambassadörerna Ison & Fille. Hiphopartisterna växte upp i Bredäng och Vårberg utanför Stockholm, och basket ligger dem varmt om hjärtat. Nu utökar Loka och Svenska Basketbollförbundet med ytterligare en ambassadör för Loka Heroes genom musik- och humorgruppen De Vet Du.

Killarna i De Vet Du har även de en bakgrund från basketen. Johan Gunterberg och Christopher Martland lärde känna varandra på basketplanen redan som sjuåringar och har sedan dess bland annat hunnit med proffsspel i Italien.

– För oss är det en självklarhet att ställa upp för Loka Heroes och fortsätta bygga och uppmärksamma basketen i Sverige, något vi redan gör dagligen på våra olika plattformar i sociala medier. Alla, från de som känner oss privat till våra följare i olika sociala medier, känner nog till vilka stora basketfreaks vi är, säger Johan Gunterberg från De Vet Du.

Loka Heroes-projekt kan handla om allt från att starta en klubb i ett område där det saknas, till att skapa möjligheter för nyanlända svenskar att ta första stegen in i samhället med hjälp av basket. Projekten presenteras löpande på Loka Heroes hemsida och Facebooksida för att inspirera fler att göra skillnad i samhället med hjälp av basket.

- Det känns väldigt roligt att Loka Heroes-familjen växer och får förstärkning av De Vet Du. De kommer att vara ett mycket bra komplement till våra tidigare ambassadörer Ison & Fille. Nu kan vi nå ut ännu bredare och bana väg för ännu fler baskethjältar som gör skillnad i samhället,” säger Fredrik Spendrups, vd Spendrups Bryggeri och ordförande i Loka Heroes jury.

Läs mer om projektet på Loka Heroes webbplats eller på Facebooksidan.