Amanda Zahui söker baskethjältar i pandemin

2021-01-20

Loka Lockdown Heroes hyllar de som gör något extra i en utmanande tid

Loka Heroes har alltid stöttat människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg. Just nu står sporten inför stora utmaningar. Därför söker Amanda Zahui tillsammans med Loka Heroes och Svensk Basket personer som gjort något extra inom basketen trots det svåra läget. Med initiativet LOKA Lockdown Heroes vill man sätta ljuset på dessa hjältar och lyfta deras engagemang för barn och ungdomar. 

– Efter ett år med restriktioner och utmaningar att utöva idrott vill vi passa på att hylla de som kämpat på och kanske också hittat nya sätt att träna, säger LOKAs marknadschef Anna-Stina Hallberg.

Svenska basketstjärnan och WNBA-meriterade centern Amanda Zahui testade positivt för covid-19 i höstas och tycker det är viktigt att uppmärksamma alla hjältar som kämpar trots det svåra läget.

– 2020 har varit ett tufft år för många, med olika utmaningar och svårigheter. Därför är det extra viktigt att vi sprider hopp och kärlek omkring oss, vi behöver det i tider som dessa! Oftast har man någon särskild person i sitt liv som man peppas och inspireras av, därför är det magiskt att få lyfta fram just dessa personer i ljuset med LOKA Lockdown Heroes, säger Amanda Zahui.

Inom basketen finns flera exempel där tränare, spelare och föräldrar engagerat sig extra mycket för att barn och ungdomar inte ska tappa motivationen under pandemin. 

– Vi vet att detta kommer att passera men det är inte alltid lätt att hålla modet uppe, då gör det en jätteskillnad om det finns någon som peppar dig i din närhet. Hellre en nominering för mycket än en för lite, säger Fredrik Joulamo, generalsekreterare på Svenska Basketbollförbundet.

Vem som helst kan nominera en person genom att ladda upp en videohälsning på sociala medier och tagga @lokaheroes eller #LokaLockdownHeroes, eller genom att skicka in en videohälsning som ett meddelande till Loka Heroes. Så berätta för oss varför någon du känner är en LOKA Lockdown Hero och vad hen gör eller har gjort för dig eller ditt lag under pandemin!