Alkoholfritt utan kompromisser

2021-02-27

Lazy Estate lyfter alkoholfri måltidsdryck till nästa nivå

Att allt fler konsumenter väljer alkoholfritt har ingen missat. Denna trend har resulterat i många nya spännande drycker på marknaden, inte minst från oss på Spendrups. Nu presenteras årets kanske största nyhet: Lazy Estate, en alkoholfri måltidsdryck i lyxförpackning, som skapats med ambitionen att erbjuda konsumenter ett spännande alkoholfritt alternativ – helt utan kompromisser.

– När det gäller alkoholfritt öl har vi sett en fantastisk utveckling de senaste åren, men vinet har hamnat lite på efterkälken. Det finns intresse på marknaden men det är svårt att skapa ett alkoholfritt vin som levererar. Istället tar vi en annan utgångspunkt, med te istället för druvor och där vi utforskar nya och spännande ingredienser och smakkombinationer, förklarar Philip Gilchrist som är produktchef för alkoholfri innovation på Spendrups.

Lazy Estate Sparkling Tea Lemongrass & Mint är det fullständiga namnet på första produkten, som kommer i en så kallad sharing bottle – en 75 cl glasflaska med champagnekork. Grunden utgörs av te, som ger strävhet och friskhet till drycken. Citrongräs och mynta adderar fräscha toner. Istället för att plocka bort alkoholen, som ju är en betydande smakbärare, är drycken byggd från grunden. Te som råvara har en enorm potential, och precis som med druvor finns det olika sorter från olika länder med helt unika smakprofiler. Från och med den 1 mars tar Lazy Estate plats i fasta sortimentet på Systembolaget.

Mer om drycken

Lazy Estate Sparkling Tea Lemongrass & Mint (0%) finns på Systembolaget med artikelnummer 198801. Drycken passar bra till exempelvis asiatiskt och lättare rätter som sallader, fisk och fågel, men fungerar utmärkt även som mingeldryck – både med och utan snacks.