Nyheter

 • Spendrups Signatur – en modern svensk premiumlager bryggd med hållbara metoder

  2023-03-27

  Nu lanseras Spendrups Signatur – en modern ljus lager bryggd på svenskt kornmalt från Lantmännens odlingsprogram Klimat & Natur. Nyheten kombinerar Spendrups 100-åriga erfarenhet av bryggarkonst och framtidens hållbara odlingsmetoder – med siktet inställt på att brygga för kommande generationer.

  Läs mer
 • Årets Mästarpilsner från Melleruds speglar Jessie Sommarströms matfilosofi

  2023-03-13

  Vinnaren av Årets Kock 2022, Jessie Sommarström, har traditionsenligt tagit fram sin egen Mästarpilsner tillsammans med en annan mästare – Richard Bengtsson, chefsbryggmästare på Spendrups. Melleruds Mästarpilsner är en rejäl, ekologisk pilsner som passar lika bra som sällskapsdryck som till klassisk husmanskost. Melleruds Mästarpilsner 5% finns på Systembolaget och den alkoholfria Mästarpilsnern hittas på Hemköp i en limiterad upplaga från den 13 mars.

  Läs mer
 • Spendrups antar klimatmål enligt Science Based Targets

  2023-01-27

  Spendrups anslöt sig till Science Based Targets initiative (SBTi) i november 2021 och under hösten har organisationen SBTi validerat och godkänt Spendrups klimatmål. För Spendrups innebär detta att arbetet med att minska utsläppen, som har pågått i mer än 10 år och innefattat många insatser, får en tydlig riktning framåt. Det främsta fokuset har legat på den egna verksamheten men nu ska Spendrups också öka omställningstakten i sin värdekedja.

  Läs mer
 • Loka smaksätter det nya året med ananas och passionsfrukt

  2023-01-10

  Med smak av små passionskärnor och det saftiga fruktköttet från passionsfrukten tillsammans med den söta smaken från ananasen, det är Lokas nya smak för 2023. Sött och syrligt på samma gång. Lagom med balanserad kolsyra och svenskt vatten.

  Läs mer
 • Julen rycker närmare...

  2022-12-13

  ...och med det dryckesvalen till maten! Här är årets juldrycker från oss på Spendrups.

  Läs mer
 • Pistonhead ny huvudpartner till Sweden Rock

  2022-11-25

  Ska skapa starkt innehåll och aktiveringar tillsammans

  Läs mer
 • Spendrups får ny marknadsdirektör

  2022-11-23

  Spendrups nya marknadsdirektör heter Anna-Stina Hallberg. Hon har jobbat på Spendrups marknadsavdelning i olika roller sedan 2008, senast som marknadschef för Spendrups alkoholfria sortiment.

  Läs mer
 • Naia ger SHL energi

  2022-10-05

  Den svenska energi- och funktionsdrycken Naia och SHL (Svenska Hockeyligan) har i dagarna tecknat ett samarbetsavtal för säsongen 2022-2023. Avtalet omfattar marknads- och försäljningsrättigheter för Sveriges högsta liga på herrsidan inom ishockeyn.

  Läs mer
 • Nu undersöker vi om uttjänt jäst kan bli till biobaserat lim

  2022-09-29

  Kan uttjänt jäst från ölbryggning användas för att göra biobaserat lim till wellpappförpackningar och spånskivor? Det ska utvärderas i ett nytt projekt inom det strategiska innovationsprogrammet BioInnovation – en gemensam satsning av Vinnova, Formas och Energimyndigheten.

  Läs mer
 • Jessie är Årets Kock 2022!

  2022-09-15

  SM i professionell matlagning 2022 är avgjort. Jessie Sommarström tog hem segern med 775 poäng.

  Läs mer