Goda exempel

...

100 % återvunnen plast i våra svep

Från början av 2020 har Spendrups gått över till 100 procent återvunnen plast på alla svep för multipack som säljs i svenska butiker. Det minskar klimatpåverkan med 400 ton koldioxid per år.

Läs mer
...

Klimatkompensation genom investering i biogasanläggning

Vi har valt att klimatkompensera våra utsläpp genom att investera i en biogasanläggning i Thailand. Projektet är registrerat under FN:s Clean Development Mechanism och är certifierat enligt Gold Standard.

...

Brödöl med Scandic

Vår kund Scandic Sverige har länge jobbat målmedvetet med hållbarhetsfrågor. I en gemensam satsning lanserade Scandic ett öl bryggt på överblivet frukostbröd, framtaget på Spendrups utvecklingsbryggeri på huvudkontoret i Vårby.

Läs mer
...

Dryckesbranschens klimatinitiativ

Spendrups har anslutit sig till Dryckesbranschens Klimatinitiativ. Det är ett initiativ startat i samverkan mellan Systembolaget, Sprit- & Vinleverantörsföreningen och Sveriges Bryggerier, där aktörer i branschen mäter sin klimatpåverkan och gemensamt sätter mål för att minska den.

...

Den cirkulära ölpizzan

Inför sommaren 2017 tog Norrlands Ljus Alkoholfri tillsammans med pizzerian 800° fram en cirkulär pizza gjord på återvunna rester från bryggningen av vårt ekologiska öl. Dravet som det kallas består av kornmalt, långa kolhydrater, proteiner, fibrer och mineraler. Pizzan går att avnjutas på Åre Sessions Way out West och Popaganda.